AVE JOYERÍA  Efter att ha pluggat Industriell Design hittade Monica Venegas sin passion för smyckesdesign. Efter sin examen 2012, bestämde hon sig för att öppna sin egen studio, Ave Joyeria i Guadalajara, Mexiko. Hennes unika och speciella smycken skapar ett varumärke som representerar hennes synvinkel och visuella stil. Hennes kollektioner är oftast inspirerade av naturen och hennes dagliga miljö.       

AVE JOYERÍA

Efter att ha pluggat Industriell Design hittade Monica Venegas sin passion för smyckesdesign. Efter sin examen 2012, bestämde hon sig för att öppna sin egen studio, Ave Joyeria i Guadalajara, Mexiko. Hennes unika och speciella smycken skapar ett varumärke som representerar hennes synvinkel och visuella stil. Hennes kollektioner är oftast inspirerade av naturen och hennes dagliga miljö.

 

 

 

BI YUU  Marisol Centeno är en textildesigner som under 2012 grundade Bi Yuu, ett varumärke som specialiserar sig på vävda mattor och tillbehör, med en stark vision om kvalitet, banbrytande design och socialt ansvar. Bi Yuu hittar sin passion i innovativa, traditionella textila processer genom lära sig lokala tekniker och blanda dem med modern design.  Bi Yuu, hedrar det sanna värdet av handgjorda textiler genom att använda sig av naturmaterial och en lyxigare synvinkel, förståelse och respekt för processen, tiden, och ritualerna inblandade i hantverksproduktion.   

BI YUU

Marisol Centeno är en textildesigner som under 2012 grundade Bi Yuu, ett varumärke som specialiserar sig på vävda mattor och tillbehör, med en stark vision om kvalitet, banbrytande design och socialt ansvar. Bi Yuu hittar sin passion i innovativa, traditionella textila processer genom lära sig lokala tekniker och blanda dem med modern design.

Bi Yuu, hedrar det sanna värdet av handgjorda textiler genom att använda sig av naturmaterial och en lyxigare synvinkel, förståelse och respekt för processen, tiden, och ritualerna inblandade i hantverksproduktion.

 

CAMINO DE LOS ALTOS  Den ideella föreningen, El Camino, startades 1996 och består av nio professionella designers som arbetar tillsammans med väverskor i fem Maya-samhällen, samtliga från dom höga slätterna i Chiapas i sydöstra Mexiko.  I Mars 2009 startade gruppen den ideella gruppen El Camino de Los Altos, som hjälper väverskorna att utveckla sin professionalism, kreativitet och marknadsföring, samt att främja vetskapen om den gamla konsten att väva med en ryggbunden vävstol.     

CAMINO DE LOS ALTOS

Den ideella föreningen, El Camino, startades 1996 och består av nio professionella designers som arbetar tillsammans med väverskor i fem Maya-samhällen, samtliga från dom höga slätterna i Chiapas i sydöstra Mexiko.

I Mars 2009 startade gruppen den ideella gruppen El Camino de Los Altos, som hjälper väverskorna att utveckla sin professionalism, kreativitet och marknadsföring, samt att främja vetskapen om den gamla konsten att väva med en ryggbunden vävstol.

 

 
COLECTIVO 1050°  Colectivo 1050 º  är ett kollektiv av konstnärer, hantverkare och designers som hyllar det vackra krukmakeriet från Oaxaca.  Dom tillverkar och designar vackra praktiska keramikprodukter som skapas genom ett tätt samarbete, inspirerat av både tradition såväl som förändring. 1050º är medveten, mänsklig och hållbar design. Alla deras produkter är icke-petroleumbaserade, blyfria, och fria från exploatering.   

COLECTIVO 1050°

Colectivo 1050º är ett kollektiv av konstnärer, hantverkare och designers som hyllar det vackra krukmakeriet från Oaxaca.

Dom tillverkar och designar vackra praktiska keramikprodukter som skapas genom ett tätt samarbete, inspirerat av både tradition såväl som förändring. 1050º är medveten, mänsklig och hållbar design. Alla deras produkter är icke-petroleumbaserade, blyfria, och fria från exploatering.

 

HEADPLANTER  Idén till Headplanters föddes i Maj 2013 när Andrés jobbade som skulptörassistent. Grundidén var att skapa en människokropp i lera som hade blommor som hår. Efter några månader och experiment förändrades idén till att skapa en kruka.  Idag finns det nästan 1000 Headplanters. Var och en är handgjord, unik och såld i utvalda butiker runt om i världen.   

HEADPLANTER

Idén till Headplanters föddes i Maj 2013 när Andrés jobbade som skulptörassistent. Grundidén var att skapa en människokropp i lera som hade blommor som hår. Efter några månader och experiment förändrades idén till att skapa en kruka.

Idag finns det nästan 1000 Headplanters. Var och en är handgjord, unik och såld i utvalda butiker runt om i världen.

 

ÍCARO

Icaro är en verkstad tillägnad konsthantverk med särskild inriktning på design och tillverkning av smycken. Deras mål är ovanlig design, komposition och lek med olika nyanser och ytbehandlingar, vilket speglar Icaro konstnärliga vinkel.

De producerar högkvalitativa produkter som innehåller guld, silver, koppar och ibland ädelstenar.