De hetaste modetrenderna 2020

De hetaste modetrenderna 2020

Vilka är de hetaste modetrenderna 2020 och vilka är det som styr dem? De senaste åren har spelplanen för modeföretagen förändrats väldigt mycket. Sedan sociala medier blev en viktig, kanske den viktigaste, kommunikationskanalen så har kreatörerna inflytande över vad som slår minskat. Idag tvingas de i många fall snarare följa trender än skapa dem. Det mer snabbrörliga modet har lett till fler kollektioner, fler plagg i kollektionerna och större möjligheter till reafynd för den som är pigg och vet var hen ska leta.

De hetaste modetrenderna 2020De som främst drivit denna utveckling är milleniumgenerationen (millennials, folk födda cirka 1981-1996) som är den första generationen som fullt ut växt upp med internet. Det är de som konsumerar mest idag, och som syns mest på Instagram. De är helt enkelt födda influencers och en stor maktfaktor när det kommer till att sätta trender. Du som är modeintresserad följer säkert redan flera av dem på olika plattformar och förstår vad vi menar. De kan också få väldigt mycket betalt för att göra reklam i sina kanaler.

Trender 2020

Några av de starkaste trenderna i år är neonfärgade material, virkade tyger och shortsens återkomst på bred front. Det kan vara så att dessa trender är en konsekvens av det oroliga omvärldsläget. Då tenderar vi att se tillbaka och hitta trender tillbaka i historien. Det vågade neonet från åttiotalet, mormorsvirkningen från sextiotalet och piratshorts samt hotpants från nittiotalet (ja, piratbyxan är tillbaka på bred front i år). Fortsatt populärt är stora och dominerande mönster på blusar och klänningar, gärna blommigt.

Hur bär man bäst upp trenden

De hetaste modetrenderna 2020Den förmodligen svåraste trenden att bära upp är neontrenden. En neongrön topp ser helt enkelt bäst ut till riktigt solbränd hy (glöm inte solskyddet och sola försiktigt). Kombinera gärna en sådan med ett par tajta hotpants om du inte är rädd att visa en hel del ben. De får gärna vara i ett svart glansigt material. Men keep it classy om du inte ska på BDSM-klubb. Med en löst virkad kofta att slänga över dig när det börjar bli kallt så är du helt on trend.

Back to top