Spännande att se inredningstrender skifta

Spännande att se inredningstrender skifta

När det börjar dra ihop sig till nytt år lyfter många trendintresserade blicken för att se vad vi kan förvänta oss av det nya året. Inredningstrender visar vad vi värdesätter i form av mode, funktion och konvention. Bara se hur idén om köket har förändrats från att vara en liten, begränsad yta för enmansarbete till att involvera stora köksöar integrerade med vardagsrummet och plats för ett stort gemensamt sällskap.

Spännande att se inredningstrender skifta

Nu är vi trötta på minimalismen! In kommer många mönster, stora blommor och annat. Märke som Marimekko och Laura Ashley blir hetare än någonsin och tantens inredningsstil får ett uppsving. Tänk er engelsk landsbygd med charmiga och personliga soffor, gardiner och sängkläder i brokiga färger. Tanken är att det ska kännas hemtrevligt snarare än övermatchat. Bli inte avskräckt, allt handlar om balans. Den här stilen är en garanti för ett ombonat och karaktärsfullt hem.

Vi shoppar mer medvetet

Spännande att se inredningstrender skiftaVi bromsar även upp konsumtionstakten. Folk kommer blir mer medvetna om slit-och-släng-produkter och kommer investera i hantverk och funktion. Inför varje köp kommer vi kolla upp certifieringar och produktens ursprung. Kanske kommer vi i större utsträckning att måttbeställa möbler och gå till riktiga möbelsnickare för att handla möbler som uppskattas och håller år efter år. Vi fortsätter att göra om och rusta upp gamla möbler och prylar och därför kommer även lapptäcket bli poppis.

Hemmets färgsättning förändras, tidigare har fokus legat mer på vitt och ljusa pasteller men nu dras blicken till de mer jordiga och varma tonerna. Färger som brunt, orange, gult och rostrött, men även aubergine, blir på modet. På Pantone-institut kan du kolla upp ‘color of the year’ för att inspireras till att inreda ditt hem. Hemmet kommer även inredas med gröna och blåa kulörer som kontrast mot de något mer murriga och stillsamma trendfärgerna.

År 2020 fortsätter vi att blanda in mer organiska material i hemmet, som till exempel vaser i keramik. Sittmöbler och liknande kommer vara i rotting och mattorna i sisal. Olika slags gröna växter och gräs får pryda vardagsrummet. Dessutom kommer vi att hämta in influenser från hela världen där tavlor kommer ha inspiration från Japan och Spanien, vilket kompletterar ett avskalat svenskt hem. 2020 ser ut att bli ett år för den genuina och genomtänkta inredningsstilen.

Back to top