KINO  "Det är väldigt romantiskt att se dess förvandling till något som kommer att hålla väldigt lägne."  Kino designar vardagliga produkter med speciella former med fokus på funktion, textur och färg, samtliga med sitt eget väsen och personlighet. Formen skapas ur ett spontant ögonblick, en idé eller något dom upplevt. Kino hittar sin inspiration i naturen, dess skönhet och enkelheten i världen runt omkring sig.

KINO

"Det är väldigt romantiskt att se dess förvandling till något som kommer att hålla väldigt lägne."

Kino designar vardagliga produkter med speciella former med fokus på funktion, textur och färg, samtliga med sitt eget väsen och personlighet. Formen skapas ur ett spontant ögonblick, en idé eller något dom upplevt. Kino hittar sin inspiration i naturen, dess skönhet och enkelheten i världen runt omkring sig.

 LA FLOR DE XOCHISTLAHUACA  Grundades 1969 och är ett kooperativ av kvinnor från södra Guerrero. Textilerna är gjorda med traditionella mönster med den traditionella konsten att väva med ryggbunden vävstol. Florentina López de Jesús föddes 1939 och är ledaren av kooperativet. Hon kommer ursprungligen från Xochistlahuaca, Guerrero, och är en Amuzga-kvinna som bor och arbetar i detta samhälle. Hon är arvtagare till en gammal färdighet överförd från generation till generation av kvinnorna i hennes familj. Trots metodens ändlösa framgångar, visar den varje gång sin ödmjukhet och mänskliga enkelhet.     

LA FLOR DE XOCHISTLAHUACA

Grundades 1969 och är ett kooperativ av kvinnor från södra Guerrero. Textilerna är gjorda med traditionella mönster med den traditionella konsten att väva med ryggbunden vävstol. Florentina López de Jesús föddes 1939 och är ledaren av kooperativet. Hon kommer ursprungligen från Xochistlahuaca, Guerrero, och är en Amuzga-kvinna som bor och arbetar i detta samhälle. Hon är arvtagare till en gammal färdighet överförd från generation till generation av kvinnorna i hennes familj. Trots metodens ändlösa framgångar, visar den varje gång sin ödmjukhet och mänskliga enkelhet.

 

 

PEDRO HERNÁNDEZ

Pedro Hernández är en hantverkare från Tangancicuaro, Michoacán. Han växte upp omgiven av lera, god mat och talang. Omgivningen gjorde att Pedro förälskade sig i hantverk och slutligen blev en hantverkare själv. Genom att arbeta med lera i mer än 15 år har han behärskat konsten. Lerananasen är ett av hans mer avancerade hantverk.

 
 ZORROBLANCO  Ett samarbete mellan två industridesigners, Cristina Robles och Myriam Aragón. Efter att ha avslutat sin termin vid Carl Malmsten Furniture Studies insåg de att deras idéer, passion för högkvalitativa produkter och kontrasterande färger kombinerat kunde tillföra något nytt. Som bästa vänner och partners gillar dom att bryta gränsen mellan olika material för att se slutresultatet som ibland är helt oförutsägbar.   

ZORROBLANCO

Ett samarbete mellan två industridesigners, Cristina Robles och Myriam Aragón. Efter att ha avslutat sin termin vid Carl Malmsten Furniture Studies insåg de att deras idéer, passion för högkvalitativa produkter och kontrasterande färger kombinerat kunde tillföra något nytt. Som bästa vänner och partners gillar dom att bryta gränsen mellan olika material för att se slutresultatet som ibland är helt oförutsägbar.